aer conditionat in rateaer conditionat in rate

Aer conditionat in rate

Daca doriti sa achizitionati un aer conditionat in rate, trebuie sa cunoasteti cateva lucruri despre acesta, astfel incat sa gasiti un produs de o calitate cat mai buna pentru voi. Exista multe astfel de produse dintre care sa alegeti, de aceea va trebui sa aveti in vedere cateva aspecte, astfel incat sa luati decizia cea mai buna.

Primul si cel mai important lucru atunci cand vine vorba despre achizitionarea unui aer conditionat in rate este capacitatea, dar si instalarea sa. Este important asadar sa masurati incaperea in care doriti sa instalati aparatul de aer conditionat. Capacitatea acestui aparat de aer conditionat ar trebui sa fie in acest caz de minim 100-150 BTU, acest tip de aparat de aer conditionat reusind sa faca fata cu brio chiar si lunilor celor mai calduroase de vara.

Capacitatea de racire a acestuia se masoara in BTU/ora si anume ca cu cat aparatul este mai puternic, cu atat insemana ca va avea si capacitatea de a raci mai usor o incapere mai mare. Valorile pentru aparatele de aer conditionat sunt cuprinse asadar intre 5000 si 24000 de BTU. Atunci cand alegeti puterea aparatului de aer conditionat, mai aveti in vedere si suprafata care trebuie racita. Mai trebuie sa tineti cont si de amplasarea incaperii, dar si de numarul de aparate electrice care pot genera caldura, precum si de numarul oamenilor care folosesc spatiul simultan. Fiecare dintre acesti factori poate scadea capacitatea de racire a aparatului de aer conditionat, de aceea trebuie sa aveti toate aceste lucruri in vedere.

Este foarte important sa tineti cont de faptul ca un astfel de aparat de aer conditionat in rate are nevoie si de un anumit spatiu pentru a functiona cat mai corect. Este important asadar sa va asigurati de faptul ca unitatea din exterior are spatiul pentru a absorbi in mod constant fluxul de aer. De asemenea, mai aveti in vedere si compresorul acestui aparat de aer conditionat. Calitatea compresorului determina capacitatea, dar si durata de viata a aparatului de aer conditionat. Nu va multumiti cu modele foarte ieftine sau produse de la marci obscure sau necunoscute atunci cand va alegeti un astfel de aparat de aer conditionat. Acesta ar trebui ales tinand cont de mai multe criterii si nu doar strict de pretul sau.

Mai aveti in vedere si ca aparatul de aer conditionat sa dispuna de un termostat reglabil si anume ca acesta sa aiba doua trepte de viteza pentru racire si minim 2 viteze pentru ventilator. Acest lucru este important pentru ca veti dori sa ajustati intensitatea functionarii tinand cont de momentul zilei. Mai puteti sa va uitati si la filtrul aerului conditionat, precum si la functiile de dezumidificare. Unele aparate de aer conditionat mai includ si alte functii suplimentare, ele fiind necesare functionarii acestuia. In acest fel, nivelul de confort al aparatului de aer conditionat va creste semnficiativ, iar din acest punct de vedere utilizatorul va avea de castigat si se va bucura de acest aspect.

In cazul locuintelor cu mai multe camere alegerea unui aparat de aer conditionat trebuie sa tina cont si de acest lucru. Un alt element important care ar trebui sa determine alegerea il reprezinta aparatele care degaja caldura. In orice locuinta exista astfel de aparate care genereaza caldura. Actiunea unora dintre aceste aparate este una permanenta, asa cum este si cazul frigiderului, iar in cazul altor aparate, ea este discontinua si anume daca este sa vorbim despre masina de spalat rufe sau cea de spalat vase.

Va mai interseaza si dimensiunile ferestrelor si anume ca ponderea lor pe supraferetele laterale a cladirilor poate influenta destul de mult si caldura din interior. Nu utiati si de performanta energetica atunci cand alegeti un astfel de apoarat de aer conditionat si anume ca acesta ar trebui sa fie cat mai performant din acest punct de vedere. Ideal ar fi sa va uitati asadar la performanta, dar si la consumul de energie al unui astfel de aparat de aer conditionat. Clasa energetica a aparatului de aer conditionat pe care il alegeti va poate oferi informatii pretioase despre acesta. De exemplu este o diferenta foarte mare intre clasa de energie A si A+ fata de celelalte clase dintre care puteti alege si anume clasa B, C sau D.